Kaverini kihlajaisiin/tupareihin/avomiehen valmistujaisiin tein viikonloppuna nämä kakut.

Tässä ohje 1 kakkuun:

  • 200 g Domino-keksejä
  • 70 g voita

Täyte 1:

  • 2 dl kermaa
  • 1 prk tuorejuustoa
  • 100 g valkosuklaata
  • 3 liivatetta
  • vähän tomusokeria

Täyte 2:

  • 2½ dl kermaa
  • 1 prk tuorejuustoa
  • reilu 1 dl tomusokeria
  • 3 dl soseutettuja mustikoita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta 

Sulata voi, murenna keksit ja sekoita ne keskenään. Laita irtopohjavuoan pohjalle vuoan muotoinen leivinpaperi ja taputtele hellästi keksi-voiseos vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin.

Tee sitten valkosuklaa täyte: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n.10 min. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita valkosuklaa ja tuorejuusto. Sulata liivate tilkassa kuumaa vettä. Lisää liivate valkosuklaan ja tuorejuuston sekaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen. Lisää seokseen kermavaahto + hieman tomusokeria.  Kaada täyte irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Valmista lopuksi mustikkatäyte:  Laita liivatteet likoamaan n. 10 min. Soseuta mustikat (jos käytät pakastemustikoita, niistä kannattaa valuttaa ylimääräistä nestettä pois) ja mausta tomusokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, vaniljasokeri ja mustikkasose. Sulata liivatteet tilkkaan mustikkamehua tai vettä. Lisää liivate tuorejuustoseoksen sekaan ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto varovasti sekoittaen. Tarkista maku, kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Koristele lopuksi haluamallasi tavalla.

Koristeena käytin tuoreita mansikoita ja valkosuklaarouhetta. Sormukset tein valkoisesta sokerimassasta ja värjäsin kultaisella elintarviketomuvärillä + tilkalla vodkaa.

Olisin halunnut kakkuun pensasmustikoita koristeeksi, mutta niitä ei kaupasta löytynyt. Noh, mansikat kuuluu kesään ja minusta nekin sopi kakun päälle ihan hyvin.

Joutsenet tein silikonimuoteilla valkoisesta sokerimassasta. Pintaan suihkutin reilusti helmiäissrayta. Kokeilin ensimmäistä kertaa tuota sokerimassaa koristeisiin. Etuna siinä on marsipaania nopeampi kuivuminen ja ehkä hieman parempi maku. Luulen, että massa on kuivuttuaan kuitenkin hieman marsipaania hauraampaa? Monet tekeekin koristeet marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta.

Sokerimassaa voi ostaa mm. Kärkkäiseltä tässä linkki. Siellä on myynnissä myös joutsen silikonimuotteja.

Vielä kerran Onnea Katja ja Juho !!!