1908717.jpg

Voiruusuista saa kauniita koristeita juhlien voiasetelmiin. Niiden tekeminen on melko helppoa ja ne voi tehdä jo pari päivää ennen juhlia. Tässä jonkunlaiset teko-ohjeet ja vaihekuvat.

Tarvitset täyden voipaketin sitä ihan oikeeta voita, pari lusikkaa sekä kupin missä on lämmintä vettä. Laita lusikat kuppiin lämpenemään. Kun lusikka on hetken lämmennyt, vedä lusikan kyljellä voipaketin pituussuunnasta ohut siivu. Siis vähän niinkuin jätskipalloa pyöritetään. Vältä painamasta liikaa, jotta siivusta ei tule liian paksu. Kiepsauta siivu nopeasti rullalle ja aseta se pystyyn lautaselle. Vaihda lusikkaa ja tee toinen siivu. Aseta se rullan ympärille terälehdeksi. Terälehtien ei tarvitse ylttää koko rullan ympäri. Terälehtiä voi hieman yrittää muotoilla, mutta vältä turhaa kämmöttelyä jottei voi sula.

1901530.jpg

1901537.jpg

Jatka terälehtien tekemistä kunnes ruusu on sopivan kokoinen. Muista vaihtaa välillä lusikkaa. Myös voipaketin sivua kannattaa välillä vaihtaa.

1901514.jpg

Sitten vaan ruusu nopeasti jääkaappiin, ennen kuin se sulaa. Toivottavasti ohjeesta ymmärtää miten ruusu tehdään. En ole mikään paras selostaja :D