Työkaverini pojan ristiäiset olivat pari viikkoa sitten ja minä sain leipoa juhliin kakun. Pojan nimeksi tuli Terho Voitto Verneri ja vanhemmat halusivat etunimen näkyvän jotenkin kakussa. Toiveena oli suklaakermalla tehty tammenterho kakun päälle. Kiva kun ristiäiskakuistakin tehdään nykyisin persoonallisia!

Kakussa on tumma 5 munan kakkupohja. Täytteenä omar-kerma sekä banaania ja passion-hedelmää. Kakun pinta on kermavaahtoa. Tammenterho on tehty suklaakermasta: osa maitosuklaasta ja osa tummasta suklaasta. Pursotukset on omar-kermaa. Koristeena suklaakiehkuroita.

Tällä kertaa muistin ottaa muutaman vaihekuvankin :)  Tässä on menossa kakun täyttö (joku saattoi ehkä arvatakin :D ) Ohje omar-kerman valmistukseen löytyy Tästä.

Kakun pinnan siloitin lämpimällä palettiveitsellä. Ihan tasaiseksi en sitä saanut, mutta tammenterho peitti epätasaiset kohdat.

Sitten terhon tekoon. Hahmottelin coctail-tikulla tammenterhon rajat kermaan. Sitten nostelin maitosuklaakermaa rajojen sisäpuolella. Lopuksi silotin kerman pienellä palettiveitsellä. Tammenterhon kannan pursotin suklaakermalla.