Punaviiniä, sokeria, vaniljaa sekä tähtianista..

Niistä syntyy päärynät punastuttava, jouluinen helppo jälkiruoka.

Punaviinipäärynät:

  • 7 dl punaviiniä
  • 300 g sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 2 tähtianista
  • 3 isoa päärynää

Laita kattilaan viini, sokeri, tähtianikset sekä halkaistu vaniljatanko. Keitä, kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Tarkista maku. Kuori ja halkaise päärynät sekä poista niistä siemenkota. Keitä päärynöitä miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät hieman. Varo, ettei päärynät hajoa! Tarjoa lämpimät punaviinipäärynät vaniljajäätelön kera. 

Vinkki: Päärynät voi (ja kannattaakin) tehdä valmiiksi jo tarjoamista edeltävänä päivänä. Maku vaan voimistuu, jos annat niiden olla jääkaapissa liemessään yön yli!