Testing testing... Olen joskus bongannut youtubessa tämän tapaisen melonilinnun ohjeiden kera ja halunnut sitä kokeilla itse. Tänään sitten vapaapäivän kunniaksi marssin kaupan hedelmähyllylle valkkaamaan sopia etelän hetelmiä. Vesimelonista saisi myös näyttävän tipun, mutta päätin vaihteeksi kokeilla hunajamelonia. Tässä olisi ohje & vaihekuvia:

Pese ja kuivaa meloni huolellisesti. Leikkaa melonin pohjasta ohut pala pois, jotta saat sen pysymään tukevasti pystyssä. Hahmottele hedelmän pintaan linnun ääriviivat elintarviketussilla. Leikkaa linnun muoto varovasti ääriviivoja myöten. Jos kuviossa on "isoja kurveja" kannattaa kuviota tulla leikkaamalla vastaan toisestakin suunnasta. Veistä kannattaa pitää mahdollisimman vaakasuorassa keskikohtaa päin. Suosittelen mahdollisimman taipuisaa veistä, esim. fileointiveistä.

 

Kun linnun ääriviivat on käyty veitsellä läpi, ala irrottaa melonista paloja pois varovasti. Ei kannata yrittää liian isoa palaa kerralla, ettei lintu hajoa.

 

Kun ylimääräiset palat on saatu irti tyhjennetään melonin sisustaa ja ohennetaan kuorta pienellä veitsellä. Melonin palat kannattaa jemmata ja laittaa ne vaikka hedelmäsalaattiin. 

Sisustan kovertaminen käy helpoiten lusikalla tai palloraudalla.

Tässä "tyhjennetty lintu" Nauru

Lintu olisi minusta ihan nätti näinkin, ei siihen tartte välttämättä pyrstösulkia.

Grillitikuista saa hyvät sulat tipulle. Niille kannattaa painaa kolo jo valmiiksi meloniin ennen kuin lisää hedelmät.

Hunajameloni riikinkukossa voi tarjota esim. hedelmäsalaatin.