2100192.jpg

Alkuviikosta olin jälleen konditoria- ja ravintola-alan kurssilla. Aiheenamme oli moussekakut. Tässä kuvia työkaverini ja minun kakuista. Kuvassa on glögikakku.

2100196.jpg

Koristeeksi tein "huurteisia marjoja". Marjat pyöräytetään ensin valkuaisessa sitten sokerissa. Muistaakseni kaupassa on myytävänä normaali sokeria pienikiteisempää sokeria, joka voisi olla kauniimman näköinen näissä.

2100190.jpg

Glögikakku tämänkin. Koristeena "suklaa-aaltoja", suklaahäkki, huurteisia pensasmustikoita sekä tuoreita mansikoita. Kakun pinnassa on kylmähyytelöä. Tämä oli mulle ihan uusi tuttavuus. Eli kakun pintaan sipaistiin ohut kerros purkissa olevaa hyytelöä, missä oli mm. pektiiniä. Näin kakkun pintaan saadaan kiilto.  

2100202.jpg

Suklaahäkin teko-ohjeet: Spritsaa (eli pursota) sulaa suklaata suorakaiteenmuotoisen leivinpaperin tai kalvon päälle tiheäksi ristikoksi. Suosittelen kalvoa, koska se on paljon tukevampi! Anna suklaan jähmettyä hetki ja käännä sitten kalvo varovasti rullalle suklaapuoli sisäänpäin. Huom. suklaa ei saa olla täysin jähmettynyt tai se lohkeaa! Laita rulla tukea vasten ja anna jähmettyä kylmässä. Irrota kalvo varovasti. Meillä tuo toinen häkki halkesi, mutta on se ihan kivan näköinen tollasena puolikkaanakin.

2100209.jpg

Valkosuklaakakku mustaherukkasydämellä.

2100200.jpg

Suklaanauhojen teko-ohje: Leikkaa leivinpaperista tai kalvosta (jota suosittelen tässäkin) kuvan kaltainen kolmio. Sulata suklaa ja levitä se esim. palettiveitsen avulla kolmion päälle. Huomioithan ettet tee suklaakerroksesta liian ohutta, ettei se halkea. Anna suklaan jähmettyä hetki ja käännä kalvo kierteille. Aseta suklaanauha tukea vasten ja anna jähmettyä kylmässä. Irrota kalvo varovasti.

2102355.jpg

2100204.jpg

Tämän mustaherukka-valkosuklaakakun ostin kurssilta kotiin maistiaiseksi. Vaikka itse olin tätä tekemässä ni täytyy sanoa, että hyvää oli. Moussessa oli ihanan pehmeä rakenne! Tosta suklaavetopohjasta en kyl hirveesti välitä. Keksipohja ois ollu parempi! Täytyy ehkä harkita tollasen pisaran muotoisen vuoan ostamista, kun minusta tuo on kauniin muotoinen. Koristeena kakussa oli limeä,ananaskirsikka lohkoja, mustikoita sekä omenaviuhka, joka käsiteltiin myös kylmähyytelöllä niin se ei tummunut.

2100207.jpg

Alkoi aika jo käydä kurssilla vähiin, joten vadelmaleivoksen koristelu jäi aika yksinkertaiseksi. Tökättiin kupeeseen vaan pensasmustikka ja spritsasin tummasta suklaasta koristeen. Toisaalta ihan ok se on noinkin. Eihän sitä jokapaikkaan tartte aina laittaa hirveesti kaikkea koristehörselöö :D