Tässä ohje vaahtokarkkikuorrutteeseen eli marshmallow fondant:iin, jota käytän jos teen kakun päälle jonkun kuvan. En pidä marsipaanin mausta, joten käytän mielummin tätä kakkumaalausten pohjana. Ohjeen olen löytänyt Sekasopan Marien blogista.

Ainekset:

  • 400 g vaahtokarkkeja
  • vähän yli 1 paketillinen tomusokeria
  • 1½ rkl vettä
  • öljyä kulhon ja käsien voiteluun

Teen yleensä puolikkaan ohjeen. Se riittää yhden halkaisijaltaan 24 cm kakun päälle.

Voitele kevyesti mikron kestävä kulho öljyllä. Laita kulhoon vaahtokarkit sekä vesi. Kuumenna niitä täydellä teholla 30 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet kuohkeaksi vaahdoksi.

Taikina on todella tahmeaa tässä vaiheessa. Käsiä kannattaa öljytä kevyesti, jotta taikina ei jäisi niin pahasti käsiin kiinni.

Lisää siivilöityä tomusokeria vähitellen taikinaan, kunnes siitä tulee tasainen kiinteä möykky, joka ei jää reunoihin kiinni.

Laita taikina tiiviiseen kelmuun ja anna levätä huoneenlämmössä mielellään seuraavaan päivään. Tämä estää taikinan kutistumisen koristeita tehdessä. Taikina säilyy noin pari viikkoa, jos se on hyvin kelmutettu.

Kun alat käyttämään vaahtokarkkitaikinaa, pehmitä sitä varovasti mikrossa, niin siitä tulee helpommin käsiteltävää. Jos taikina sulaa tahmeaksi mikrossa, lisää siihen siivilöityä tomusokeria.