1250504289_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kävin viime viikolla laivalla, enkä sitäkään reissua voinut tehdä ilman uusien kakkujen mietiskelyä :) . Toin sitten itselleni "tuliaisiksi" mm. eri makuisia suklaita testailua varten. Äitini työpaikalle kahvipöytään lähti tänään tämä Daim-kakku sekä mango-juustokakku.

Pohja:

  • 200 g Dominoita
  • n. 75 g voita sulatettuna

Täyte:

  • 5 liivatetta
  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g Daim-maitosuklaata
  • 1/4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 2½ dl kuohukermaa
  • (tilkka toffee likööriä)

Murskaa keksit hienoksi muruiksi ja sekoita ne esim. muovipussissa jäähtyneen voisulan kanssa. Painele seos kevyesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka kylmään. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja nosta hetkeksi kylmään. Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit sekä keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtailla, kuivilla välineillä. Sulata pilkottu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki ja sekoita se tuorejuustoseokseen. Purista liivatteista vesi ja sulata ne tilkkaan toffee likööriä tai vettä. Kaada hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää massaan lopuksi kermavaahto sekä valkuaisvaahto varovasti nostellen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä noin 4 h. Irrota vuoka varovasti ja koristele haluamallasi tavalla.

1250504505_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristelin kakun vaahtokarkkitaikinasta tehdyillä kukilla, sekä pieneksi rouhitulla Daim-patukalla.