Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille! Kummipoikani juhlii Itsenäisyyspäivän lisäksi tänään nimipäiviään, joten tein hänelle nimipäivälahjaksi tälläisen piparimökin.

Pursotukset tein kuumamarengilla ja se osoittautuikin hyväksi kokeiluksi. Siitä saa hyvin pursotettua mm. noita valuvia jääpuikkoja, koska se on kivan venyvää ja kestävää. Myös mökin katto on kuumamarenkia. Sitä sävytin vaaleansiniseksi ja lisäsin pieniä sokerilumihiutaleita, ennen kuin kuorrute alkoi kuivua. Kun pinta oli kuivunut suihkautin siihen vielä vähän syötävää helmiäisspraytä, niin katto saatiin kimaltamaan kauniisti. Lumilyhty on kasattu mariannerakeista ja se on liimattu kuumamarengilla. Luminen joulukuusi on vohveli jäätelötötterö, johon myös pursotin marenkia. Jänis oli käynyt jo hyppelemässä vasta sataneella lumella :) Jäljet saa tehtyä vaikkapa vedellä kostutetulla pumpulipuikolla.

Tässä vielä mökki takaapäin.

Tein myös toisen, hieman pienemmän mökin eri kaavoilla. Tämän möksän annoin äidilleni ja hänen miesystävälle joulun odotus lahjaksi :) . 

Mökin päätyseinä.

Ja vielä mökki toiselta puolelta.