2019725.jpg

Teimme kurssilla jokainen yhden lastenkakun. Minä en ole koskaan ennen tehnyt marsipaanipäällysteistä kakkua, joten ajattelin pitää aiheen melko yksinkertaisena. Mielestäni marsipaani ei ole kovin häävin makuista, joten olen koittanut välttää sen käyttöä. Koristeissa se menee, kun niitä ei oo pakko syödä.

Pohjana oli vetopohja, jota työpaikoilla käytetään jonkun verran normi kakkupohjan sijaan. Leikkasin siitä 6 kerrosta, joita pienensin kerros kerrokselta. Kakun väliin laitoin mansikkahilloa sekä diblomaattikreemiä eli puolet kermavaahtoa puolet vaniljakiisseliä tai vaniljakreemiä. Seuraavana päivänä kakku päällystettiin diblomaattikreemillä. Sen jälkeen kakun päälle tuleva marsipaani kaulittiin 2.5 mm paksuiseksi.

2019739.jpg2019737.jpg

Marsipaani pyöräytetään esim. kaulimen ympärille ja siirretään varovasti kakun päälle. Sitten marsipaania lähdetään varovasti käsin (hanskat kädessä tietenkin) silittämään kakun keskeltä reunoja kohti, jotta pinnasta tulee tasainen. Jos marsipaaniin meinaa tulla johonkin kohtaan ryppy, venytä sitä varovasti alaspäin, niin rypyn pitäisi lähteä. Kun pinta on tasainen, leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Varo kuitenkin leikkaamasta liian läheltä kakkua, ettei kakku tule näkyviin!

2019747.jpg2019729.jpg

Lopuksi lisäsin punaisen marsipaanin päälle marsipaanista tehdyt pilkut, kasvot jne. Ne saa kiinnitettyä veden avulla.

2019734.jpg