1248433953_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Makeaksi kakuksi appiukkoni 50-vuotis juhliin tein hyydytetyn marianne-maitosuklaakakun. Lisäksi tarjolla oli karjalanpiirakoita & munavoita, hyydytetty kylmäsavulohikakku sekä avomieheni veljen leipomat; lihavoileipäkakku sekä täytekakku, jonka pintaa koristi suomen kartta.

Pohja:

  • 200 g Domino-keksejä
  •  n.75 g voita sulatettuna

Täyte:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g Fazerin marianne-suklaata
  • 2½ dl vispikermaa
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • ½ dl marianne crush-rouhetta
  • 1/4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5 liivatetta
  • loraus kaakao-likööriä

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja nosta kylmään. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja nosta kylmään. Sekoita keskenään tuorejuusto, marianne rouhe, sokerit sekä keltuaiset. Sulata suklaa, anna jäähtyä hetki ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Purista liivatteista vesi ja liota ne kuumaan kaakao-likööriin. Anna liivatteen jäähtyä hetki ja kaada sen jälkeen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen.  Lisää seokseen lopuksi kermavaahto sekä valkuaisvaahto varovasti sekoittaen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia. Irrota vuoka varovasti ja koristele haluamallasi tavalla.

1248434017_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakun reunan kiersin keksirullilla. Päälle rouhin maitosuklaata sekä tein valkosuklaasta ja tummasta suklaasta kukkia. Lopuksi kiedoin kakun ympärille kauniin nauhan. Vaikka nauha joudutaankin ottamaan pois, kun kakku tarjoillaan on se minusta kaunis yksityiskohta ja rullatkin pysyvät varmasti paikallaan kuljetuksessakin!