Avomieheni työpaikalla herkutellaan tänään tällä glögikakulla. Ohjeen löysin Muffariinalta, mutta muutin sitä hieman.

Pohja:
 

  • 200 g piparkakkuja
  • 100 g voita sulatettuna

Täyte:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl inkivääriä
  • ½ tl neilikkaa
  • 5 liivatetta
  • 1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä

Kiille:

  • 2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
  • 1 dl vettä
  • 3 liivatetta


    Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita piparinmurut sulan voin joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija n 24cm), jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuustoon keltuaiset ja sokeri sekä mausteet. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja nosta hetkeksi kylmään. Vatkaa valkuaiset puhtailla ja kuivilla välineillä vaahdoksi. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan glögiin. Anna jäähtyä hetki ja kaada ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto massaan ja nostele ne kevyesti sekaisin. Nosta kakku jääkaappiin vähintään tunniksi. Valmista sitten kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 min. Laimenna glögi ja kuumenna. Kaada jäähtynyt glögiseos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
 

Kakun päälle spritsasin valkosuklaalla joulupukin sekä koukeroita. Kakun reunalle laitoin itse paistettuja pipareita.