• 1½ l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 860 g punajuurta
  • 2 pientä sipulia
  • 5 jauhoista perunaa ( n. 400g)
  • suolaa
  • valkopippuria
  • reilu ½ prk smetanaa

Kuori ja paloittele kasvikset. Punajuuresta kannattaa tehdä pienempiä paloja kuin perunasta, koska se kypsyy hitaammin. Freesaa (kuullota) kasviksia öljyssä pannulla 5-10 min. Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutio.

Lisää kiehuvaan veteen kasvikset ja keitä ne kypsäksi (n. 30 min.) Kun kasvikset ovat pehmeitä kaada suurin osa nesteestä toiseen astiaan talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella ja ohenna sopivan paksuiseksi keitinvedellä. Mausta suolalla, pippurilla sekä smetanalla. Tarjoa tuoreen patongin sekä smetana nokareen kera.