Huomenta! Tänään joulukalenterista paljastuu pinkki-musta kerroskakku.

Tämänkin kakun tein ystävälleni 30-wee lahjaksi. Sain täysin vapaat käden kakkujen toteuttamiseen. Halusin sitten tehdä jotain vähän erilaista. Siitä se ajatus pinkki-mustaan kakkuun sitten lähti. Kun kakku tai kakut oli valmiit mietin tuliko tästä vähän teini kakku, mut mieheni kommentoi et jos kerran ikää on jo 30 ni saa edes kakku olla nuorekas  Pientä kettuilua havaittavissa.. Mutta joo, kakku oli kyllä saajalleen mieleinen.

Kakussa oli yhteensä 7 munan suklaakakkupohja, jonka jaoin kahteen vuokaan. Toinen oli 24 cm ja toinen 15 cm halkaisijaltaan. Täytteenä oli hyydytetty mansikkamousse. Ajattelin, kerroskakku on varmaan tukevampi jos tekee hyydytetyn täytteen, kun en käyttänyt siinä mitään pilareita tai muita apuvälineitä pitämään kakkua kasassa.

Tässä on täytteen ohje. Tein täytteen tuplana ja vaihdoin vadelmat mansikoihin.

Kakun pintaan tein Kinuskikissan ohjeilla toffeekuorrutteen lakritsifudge-karkeista. Kinuskikissan ohje löytyy tästä. Vaaleanpunainen kuorrute ja tähdet on valmista vaahtokarkin makuista kaulintamassaa, mitä on nyt tullut kauppojen valikoimiin. Kaulintamassa on valkoista, mutta värjäsin sen pinkiksi Wiltonin pastavärillä. Lisäksi koristelin kakun alareunan pinkeillä ja mustilla karkeilla.

Valitettavasti mulla ei tähän hätään ole laittaa kuvaa kakuista päällekkäin. Kakut matkasivat 50 km autossa, ni en uskaltanut niitä vielä kotona kasata. Lisään kuvan tänne kuitenkin heti kun sen saan kaveriltani.. kun joku huonomuistinen jätti oman kameran juhlien ajaksi kotiin