1971162.jpg

Aloitin eilen kondiittorin ja ravintola-alan lisäkoulutuksen, josta olen aivan täpinöissäni. Kurssi kestää 70 h, joiden aikana käymme läpi mm. perustäytekakkuja, lastenkakkuja, marsipaanikoristeita, sokeritöitä, hää - ja kihlajaiskakkuja sekä jälkiruokia. Eilen aloitimme ihan perusasioista. Kävimme läpi keittiön ja sen tarvikkeet, sekä teimme kakkupohjia ja spritsasimme suklaata. Tänään täytimme kakut ja koristelimme ne.

Kuvassa näkyvä suklaakakku on ensimmäinen kurssilla tekemäni kakku. Pohjana on perus suklaakakkupohja. Väliin laitettiin aprikoosihilloa ja suklaakreemiä. Kostutus oli sokerilientä, joka maustettiin konjakilla.

1971249.jpg

Kun kakku oli täytetty, se päällystettin ohuella kerroksella suklaakreemiä. Seuraavaksi sulatimme suklaata, johon sekoitettiin öljyä (500g suklaata noin 1 dl öljyä). Tämä tekee suklaasta kiiltävän ja helpommin leikattavan. Sitten n.42 asteinen suklaa-öljyseos kaadetaan varovasti kakun päälle. Lämpötilan huomasimme olevan hyvin olellinen asia; liian kylmä suklaa jähmettyy nopeasti ja reunoihin jää valumajäljet. Jos suklaa on taas liian kuumaa sulattaa se kakun pinnassa olevan kreemin. 

Kuorrutus aloitetaan kakun keskeltä ja pienin pyörivin liikkein edetään aina reunoihin asti. Tämä kannattaa tehdä jonkun ritilän päällä, niin ylimääräisen suklaan saa siististi pois. Kopsauta kakkua vielä varovasti, niin saat ylimääräisen suklaan kakun päältä pois ja pinnasta tulee tasaisempi. Anna suklaan jähmettyä.

1971113.jpg  1971154.jpg

Kun suklaa on jähmettynyt, kakku irroitetaan varovasti veitsen avulla ritilästä. Lopuksi kakun voi koristella haluamallaan tavalla. Kurssilla käytettiin koristeena tällä kertaa suklaakreemipursotuksia, marsipaaniruusua sekä spritsattua suklaata... Ja niinkuin kuvasta näkyy mun spritsaus yritykset on vielä tosi kömpelön näköisiä!