Siiderikastike:

  • 4 dl siideriä
  • 2 dl kasvislientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 2 tl suolaa
  • valkopippuria

Suurustamiseen:

  • 2 rkl maizenaa
  • n. 0,25 dl kylmää vettä

Kaada siideri kattilaan ja keitä kunnes jäljellä on noin puolet. Lisää kasvisliemi ja laakerinlehti ja keitä n. 5 minuuttia. Lisää kerma ja mausteet. Tarkista maku ja suurusta kastike. Sekoita maizena ja vesi tasaiseksi tahnaksi ja kaada ohuena nauhana kastikkeen joukkoon, sekoita hyvin. Anna kiehua noin 3 minuuttia, jotta maissitärkkelys kypsyy.

Tästä saa vähän käsitystä lehtipihvin koosta. Kuvassa se on normi uunipellillä eli aika komean kokonen lätty on kyseessä! Syömistä siitä riittä useammallekkin.

Lehtipihvin kypsennys:

Ota kalkkuna huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsentämistä. Paista kypsäksi grillissä n. 20 minuuttia välillä käännellen tai uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kariniemen reilu lehtipihvi, yrtti. Pakkauskoko noin 500 g.