2181549.jpg

Olen jo jonkun aikaa haaveillut hyydytetyn kakun tekemisestä, missä olisi "ylläri pylläri" keskellä, eli siis toinen täyte joka ei näy kakun päältä. Pääsin sitten toteuttamaan kakun joululahjaksi tutuille. Kakun sisälle tein tummasta suklaasta pienen täytteen ja päälle valkosuklaatäytteen.

Pohja:

  • 150 g kaurakeksejä
  • 75 g voita

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Laita vuoka kylmään.

Suklaasydän:

  • 1 liivate
  • n.40 g tummaa suklaata
  • 50 g tuorejuustoa
  • sokeria maun mukaan
  • vaniljasokeria
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuainen
  • ½ dl kermaa
  • lorautin tähän myös hieman kaakaolikööriä, mutta se ei ole välttämätöntä

Laita liivate likoamaan kylmään veteen n.10 min. Sulata suklaa. Vaahdota kerma ja valkuaiset eri kulhoissa ja laita ne hetkeksi kylmään odottamaan. Sekoita tuorejuustoon sokeri,vaniljasokeri, keltuainen sekä hieman jäähtynyt suklaa. Sulata liivate tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki ja kaada se tuorejuuston sekaan. Lisää lopuksi kermavaahto, valkuaisvaahto sekä kaakaolikööri varovasti nostellen. Kaada täyte kakun keskelle pieneen muottiin. Anna hyytyä kylmässä ainakin muutama tunti. Kun täyte on hyytynyt poista muotti varovasti.

2181551.jpg

Valkosuklaatäyte:

  • 4 liivatetta
  • 150 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • n.1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • tähän lorautin Triple Sec- sitruslikööriä, mutta sekään ei ole välttämätöntä

Tee täyte samalla tavalla kuin suklaasydämen täyte. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Poista vuoka ja koristele haluamallasi tavalla.

2181541.jpg

Hyvin suklainen tuli koristelustakin. Maitosuklaalla spritsasin tekstin ja reunoille kiehkurat + noi pari kuviota kakun päälle.

2181545.jpg

Suklaanauhat tein myös maitosuklaasta. Leikkasin suklaasiirtokuva arkista kapenevan kolmion muotoisia suikaleita. Levitin kerroksen sulaa suklaata päälle, käänsin rullalle ja tiputin kapean lasin sisään. Lasin avulla sain nauhan pysymään muodossaan, kunnes se on jähmettynyt. Sitten nauha pois lasin sisältä ja suklaan pinnassa oleva kalvo irroitetaan varovasti.