1813816.jpg

Tänään meillä herkuteltiin täytetyillä patongeilla. Ne ovat nopeaa ja helppoa ruokaa ja täytteitä muuntelemalla niistä saa lukuisia variaatioita mieltymysten ja mielikuvituksen mukaan. Tein patonkeja kahdella eri täytteellä.

Kanapatongit tein esipaistetuista vehnäpatongeistä johon laitoin väliin hunajamarinoitua paistettua broilerinfileetä, salaattia, kurkkua,paprikaa ja Aura-juustoa. Levitteenä käytin ihan vaan voita, mutta esim. currymajoneesi olisi sopinut hyvin.

Tonnikalapatongit olivat esipaistettuja moniviljapatonkeja jonka välin laitoin tonnikalatahnan, salaattia, kurkkua, tomaattia sekä keitettyä kananmunaa.

Tonnikalatahnaan laitoin:

  • 2 prk tonnikalaa vedessä
  • n. ½ prk créme fraîsea (laktoositonta)
  • reilu rkl majoneesia
  • sitruunamehua
  • ruohosipulia
  • suolaa ja valkopippuria

Tuo on aika reilun kokoinen annos tonnikalatahnaa. Se riittää varmaan 4 kokonaiseen patonkiin, mutta ainakaan meillä sen tuhoaminen ei varmaan koidu ongelmaksi :)

1813807.jpg