1757202.jpg

Tämä kakku matkasi avomieheni työpaikalle pian alkavan kesäloman kunniaksi. Ohjeen löysin Chocomumin sivuilta ja muuntelin sitä hieman.

Maitosuklaatuorejuustokakku

  • 175 g minttu - Dominoita
  • 50 g voita sulatettuna

Täyte:

  • 4 liivatetta
  • 170 g Fazerin Sinistä
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 2 dl kuohukermaa

Murskaa keksit hienoksi muruiksi esim. kahden pakastepussin sisällä. Kaulimella rullaten saa murskattua keksit nopeasti. Lisää sulatettu voi ja pyörittele seos tasaiseksi. Kaada seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Painele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n.10 min. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi.  Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita tuorejuustoon puolet sokerista, vaniljasokeri, keltuaiset, suklaa ja liivate ohuena nauhana. Lisää seokseen ensin kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto varovasti sekoittaen. Kaada massa irtopohjavuokaan ja anna hyytyä.

1757199.jpg

Kesän kunniaksi päätin koristella kakun tuoreilla itsepoimituilla mansikoilla, jotka dippasin tummassa suklaassa sekä suklaakoristein.