1347733.jpg

Tein Glorian ruoka&viini lehden ohjeella salmiakki-vadelmabrownieita. Mukavan voimakkaan tumman suklaan makuinen brownie, jossa pieniä sattumia salmiakkia ja vadelmaa. Vaniljajätskin kanssa varmaan sopisi hyvin jälkkäriksi.  

Ohjeesta tulee noin 20 kpl

  • 200 g tummaa suklaata (kaakaota 60-70 %)
  • 200 g voita
  • 3½ dl sokeria tai vaaleaa muscovadosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 2 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 dl vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
  • 1 rasia (15 g) apteekin salmiakkia

Koristeeksi:

  • tomusokeria
  • 1 rasia (15 g) apteekin salmiakkia

Pilko suklaa ja voi teräskulhoon. Nosta kulho kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Tarkista, että vesi ei kosketa kulhon pohjaa. Sulata suklaa ja voi. Nosta kulho pois vesihauteesta. Lisää sokeri ja kananmunat ja sekoita. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja suola. Rouhi pähkinät karkeaksi ja lisää ne kohmeisten tai tuoreiden vadelmien ja salmiakin kanssa taikinaan. Sekoita varovasti tasaisemmaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. ½ tuntia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakku on valmis, kun keskiosa on tahmea, mutta ei jouksevan löysä. Jäähdytä kakku ja leikkaa se annospaloiksi. Siivilöi palojen päälle tomusokeria ja koristele salmiakilla.