915543.jpg

  • 200 g kaurakeksejä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 100 g suolatonta voita

Täyte:

  • 1 tlk kondensoitua maitoa (397 g)
  • 4 limen mehu (raastoin myös 2 limen kuoret joukkoon)
  • 1½ dl kuohukermaa
  • (vihreää elintarvikeväriä)

Sekoita murskatut keksit, sokeri ja voi tasaiseksi. Painele keksitaikina kevyesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita limemehu (+raastetut kuoret) kondensoidun maidon joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se limemehu-maitoseokseen. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Levitä seos keksipohjan päälle. Säilytä jääkaapissa tarjoamishetkeen saakka.   

Koristelin tortun itse kasvatetuilla ananaskirsikoilla. Tuli vähän turhankin vihreä tosta lopputuloksesta, väriaine olikin paljon voimakkaamman sävyinen kuin kuvittelin :) Ohje on Glorian ruoka & viini lehdestä hieman muunneltuna.

Vinkkejä kategoriassa on lisätietoa kondensoidusta maidosta.