- 200 g kaurakeksejä
- 2 rkl fariinisokeria
- 100 g suolatonta voita
Täyte:
- 1 tlk kondensoitua maitoa (397 g)
- 4 limen mehu (raastoin myös 2 limen kuoret joukkoon)
- 1½ dl kuohukermaa
- (vihreää elintarvikeväriä)
Sekoita murskatut keksit, sokeri ja voi tasaiseksi. Painele keksitaikina kevyesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita limemehu (+raastetut kuoret) kondensoidun maidon joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se limemehu-maitoseokseen. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Levitä seos keksipohjan päälle. Säilytä jääkaapissa tarjoamishetkeen saakka.
Koristelin tortun itse kasvatetuilla ananaskirsikoilla. Tuli vähän turhankin vihreä tosta lopputuloksesta, väriaine olikin paljon voimakkaamman sävyinen kuin kuvittelin :) Ohje on Glorian ruoka & viini lehdestä hieman muunneltuna.
Vinkkejä kategoriassa on lisätietoa kondensoidusta maidosta.
Kommentit