915539.jpg

Kinuskikakku
 

Pohja
4   munaa
1 1/2 dl   sokeria
1 1/2 dl   vehnäjauhoja
1/4 dl   perunajauhoja
2 tl   leivinjauhetta
Kostutukseen
1 - 1 1/2 dl   vedellä laimennettua, sokerilla maustettua sitruunamehua
Täyte
2 dl   maitoa 
1   muna
2 rkl   sokeria
2 tl   perunajauhoja
1 tl   vaniljasokeria
1/2 l   ananasta, banaania ja viinirypäleitä
Kuorrutukseen
2 dl   kermaa 
1 1/2 dl  

fariinisokeria

 

Pursotukseen
n. 4 dl kermaa
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 30 min.
Sekoita kattilassa maito, muna, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta levyltä. Lisää vaniljasokeri. Anna jäähtyä.
Leikkaa hedelmät pieniksi paloiksi. Leikkaa kakkupohja 3 osaan.
Levitä alimmalle levylle puolet vaniljakiisselistä ja puolet hedelmistä. Nosta päälle toinen kakkulevy. Lisää loppu vaniljakiisseli ja hedelmäpalat sekä alapuolelta kostutettu päällimmäinen levy.
Kaada kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta hiljalleen n. 15 min. Kokeile kinuskin kiinteyttä pudottamalla pisara kakulle. Jos se ei imeydy, kinuski on valmista. Anna jäähtyä hetki ja kaada kakun päälle. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta se ja pursota kakun reunat.
Ohje on Valion sivuilta.