Lauantaina juhlittiin erään pikku neidin ristiäisiä ja minua pyydettiin tekemään kakku juhliin. Samalle pikku neitoselle tein viime kuussa Tämän vaippakakun.

Toiveena oli valkoinen 2 kerroksinen kakku 20 hengelle, jossa on mansikkatäyte. Koristeeksi vauva perhosen siivillä + muutamia vaaleanpunaisia koristeita.  

Tein vaalean 7 munan kakkupohjan, jonka paistoin 24cm ja 12 cm vuoissa. Täytteen ohje Tässä. Tein moussen tuplana ja vaihdoin ohjeen vadelmat mansikoihin.

Kakku on kuorrutettu vaahtokarkin makuisella kaulintamassalla. Maku on minusta huomattavasti parempi kuin marsipaanin ja lisäksi massa on täysin valkoista. Kaulintamassa oli helppo työstää, mutta se kuivahti todella nopeasti. Kakun alareuna jäi siksi kurttuiseksi, mut onneksi sen sai korjattua koristeilla.

Tässä pari kuvaa marsipaani vauvasta. Olen tehnyt samanlaisen koristeen myös Tähän ristiäiskakkuun.

Huom! Koristeet kannattaa aina tehdä noin viikkoa aiemmin, että ne kerkeävät kunnolla kovettua. Esim. perhosen siivet lurpsahtaa helposti, jos marsipaani on vielä pehmeää.

Vauvan lisäksi tein marsipaanista muutaman pikku ruusun ja eri kokoisia pinkkejä perhosia.