Työkaverini pyysi minua tekemään kakun tyttönsä ristiäisiin jo jonkun aikaa sitten. Toiveena oli vaaleanpunainen, hempeän tyttömäinen kakku keiju-teemalla. Ei perinteistä kermakakkua vaan esim. tuorejuustokakku.

Näillä ohjeilla rupesin kakkua suunnittelemaan. Mulle tuli heti mieleen mansikka-valkosuklaakakku. Se sopisi myös väreihin. Sain idean, että normi 24 cm kakun päälle vois tehdä pienemmän 12cm hyydytetyn kakun (ilman keksipohjaa). Näin kakkuun saisi hieman korkeutta ja näyttävyyttä.

Koristeet on marsipaania. Kakun alareunan kiertää vaahtokarkkitanko.

Tässä ohje kakkuun:

Pohja: (keksipohja tulee vain isompaan vuokaan)

  • 160 g dominoita
  • n.40 g voita

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita niihin sulatettu voi. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte:

  • 400 g tuorejuustoa
  • 200g valkosuklaata
  • 6 dl kuohukermaa
  • 6 dl mansikkasosetta
  • 12 liivatetta
  • reilu 1 dl sokeria
  • 4 tl vaniljasokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 min. Soseuta mansikat ja lisää sokeri. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Sekoita tuorejuuston ja valkosuklaan sekaan sokeroitu mansikkasose sekä vaniljasokeri. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa mansikkamehua tai vettä. Lisää liivate tuorejuustoseokseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita massaan vaahdotettu kerma. Tarkista maku ja jaa massa irtopohjavuokiin. Laita kakut jääkaappiin ja anna hyytyä. Kun kakut on hyytyneet, irrota ne varovasti vuoista ja nosta pienempi kakku isomman päälle.

Neiti sai kauniin ja persoonallisen nimen Aava Linnea

Kakun päälle tein 3D silikonimuottia apuna käyttäen vauvan, jolla selässä on perhonen.

Noilla 3D-muoteilla saa ihanan aidon näkösiä koristeita!

Marsipaaniperhonen