Shakki ja Matti.. vai mites se meni? Suklaa cupcakeja toffeesydämellä, kuorrutus kermavaahtoa. Koristeet askartelin marsipaanista.

Ohje on Kinuskikissalta, olen vaan vaihtanut suklaat. Samaa ohjetta mukaillen on tehty myös nämä: Minttu-krokanttimuffinssit ja Suklaa-espressocupcaket.

  • 1½ dl maitoa
  • 100 g suklaata
  • 150 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2½ rkl kaakaojauhetta
  • 14 kpl toffee-konvehteja

Leikkaa 100g suklaata rouheeksi. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi rouhittu suklaa. Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan. Aseta päälle suklaakonvehti ja peitä taikinalla. Paista muffinsseja 225 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.

Jokaiseen cupcakeen laitoin sydämeksi toffee-konvehdin.

Marsipaani shakkinappulat olivat reilun puolen tulitikkuaskin kokoisia.