Luukusta 19 paljastuu perinteinen Sacherkakku.

Pohja:

  • 200 g voita
  • 200 g taloussuklaata
  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 300 g aprikoosimarmeladia

Kuorrutus:

  • 100 g taloussuklaata
  • 1 tl voita
  • ½ dl kermaa

Mittaa voi ja suklaa kattilaan. Sulata alhaisella lämmöllä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta ja jäähdytettyä voi-suklaasulaa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 l:n tasapohjaiseen, pinnoitettuun vuokaan. Paista uunin ala/keskiosassa ensin 175 asteessa 30 min. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 30 min. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Leikkaa täysin jäähtyneenä kolmeen osaan. Levitä 2/3 marmeladista kahteen väliin. Sivele kakun pinta ohuesti lopulla marmeladilla. Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi kattilassa alhaisella lämmöllä. Lisää kerma. Sekoita ja jäähdytä hieman. Kaada kuorrutus kakun päälle ja reunoille.


Kakun päälle spritsasin suklaalla Sacher. Mistelinoksa on marsipaania.

Ohje:  Valion nettisivuilta