Pohja:

  • 1 pkt (175g) kaurakeksejä
  • n. 85 g voita sulatettuna

Täyte:

  • 1 pss Turkinpippurirouhetta
  • 200g tuorejuustoa
  • 5 dl kermaa
  • 5 liivatetta
  • 170 g valkosuklaata

Murskaa keksit ja sekoita ne voisulaan. Taputtele keksi-voiseos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi.

Valmista täyte. Laita puolet turkinpippurirouheesta likoamaan noin 1 dl lämmintä vettä. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja laita hetkeksi kylmään. Sulata valkosuklaa, anna jäähtyä hetki ja sekoita se tuorejuuston sekaan. Lisää massaan loput turkinpippurirouheesta. Kuumenna vesi, jossa turkinpippurit olivat ja sulata liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki ja kaada liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massan joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.

Kakun reunaa kiersi Halvan salmiakit. Pinnalla Kick-karkeista tehtyjä ruusuja ja terälehtiä sekä pinkkejä sokerihelmiä.

Huom. Kick-karkit alkaa sulaa nopeasti kakun pinnalla. Jos käytät niitä koristeena, lisää ne juuri ennen kakun tarjoamista niin ne pysyy varmasti siistinä! Kuvassa näkyy miten karkki on alkanut jo hieman sulaa.