Namihiiren blogissa oli vähän aikaa sitten kaksiosainen kilpailu mitä tekisit seuraavilla tuotteilla: suklaalevy, vadelmakeksejä, kastanjapyreetä + muita itse päätettyjä raaka-aineita. Lukitsin vastauksen C) eli loihtisin niistä jotain uutta. Pian sainkin herkullisen paketin Sveitsistä asti. Jo mainittujen raaka-aineiden lisäksi paketissa oli muffinssivuokia, joissa oli ihana pitsikuviointi. Kiitos vielä Nami-hiirelle tuotteista!!!

Sitten itse asiaan eli "tuotekehitykseen" :) . Ensimmäisenä näistä aineista tuli mieleen toteuttaa hyydytetty kakku vadelmakeksipohjalla sekä suklaa-kastanja täytteellä. En sitten viitsinyt sitä toteuttaa, koska tehtävään osallistunut Mansikkamäen Ebe oli samantyylisestä ideasta jo puhunut. Päädyin sitten suklaa-kastanjajäädykkeeseen, johon tein keksipohjan vadelmakekseistä.

  • 80 g vadelmakeksejä
  • 40 g voita sulatettuna
  • 2 keltuaista
  • ½ dl tomusokeria
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl kaakaolikööriä
  • 1½ dl kermaa
  • 80 g suklaata
  • n. 3 rkl kastanjapyreetä

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin odottamaan. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kiehauta vesi kattilassa ja kaada ohuena nauhana keltuais-tomusokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa seosta, kunnes se on jäähtynyt. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja kaada se keltuaisten joukkoon. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää se jäädykemassaan. Mausta jäädykemassa lopuksi kastanjapyreellä sekä kaakaoliköörillä. Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja nosta jäädyke pakastimeen. Anna jäätyä seuraavaan päivään.

Koristelin jäädykkeen vadelmakeksimuruilla, suklaakoristeella (tehty paketissa olleesta suklaasta) sekä kastanja-kermavaahdolla. Tein jäädykkeen tällä kertaa mini irtopohjavuokiin halkaisijaltaan: 12 cm ja 15½ cm.