Minua pyydettiin tekemään tyttövauvan ristiäisiin täytekakut. Toiveena oli laktoosittomat kakut 16 aikuiselle ja 10 lapselle. Täytteeseen haluttiin tuoreita mansikoita ja kakkujen päälle haikaramaalaukset.
Tein kaksi 4 munan vaaleaa sokerikakkupohjaa. Kakun väliin tein mansikkasalaatin tuoreista kuutioiduista mansikoista, joita mehustin hieman tomusokerilla ja maustoin tuoreella limellä ja mintulla. Valutin ylimääräisen nesteen mansikkasalaatista ennen kakun väliin laittamista. Lisäksi kakun väliin tuli laktoositon vaniljalla maustettu kermavaahto. Kostutukseen käytin laktoositonta kevyt maitojuomaa n.1½ dl per kakku, koska mansikkasalaatti oli melko kosteaa.
Kakun päälle maalasin vaahtokarkkitaikinalle haikaran pasta- ja tomuväreillä. Kukat ja muut koristeet ovat vaahtokarkkitaikinaa (paitsi noi varpaat on Confetista löydettyjä sokerikoristeita). En ole tehnyt koristeita ennen vaahtistaikinasta, mutta hyvin toimi sekin! Minusta koristeet kuivuivat hieman nopeammin kuin marsipaanista tehdyt (liljat on edellisenä päivänä tehty) ja jos joku syö koristeet niin maku on varmasti marsipaania parempi!
Tässä vielä kuva toisesta, lähes samanlaisesta kakusta. Kakkujen pursotukset on laktoositonta vispikermaa, josta osan värjäsin vaaleanpunaiseksi.
Kommentit