Teki mieli tehdä pakkaseen jotain herkkua. Katselin kaapista raaka-aineita läpi ja päädyin tähän salmiakkijäädykkeeseen, minkä seuraksi keitin siirapin tervasnapsista (Ja nyt moni ihmettelee hyvän aineen hukkaan keittämisestä  ) 

  • 3 keltuaista
  • 75 g sokeria
  • ½ dl vettä
  • 2½ dl laktoositonta vispikermaa
  • 30 g sokeria
  • n.1 dl Haganolin apteekin salmiakki- mixeriä

Sekoita keltuaiset, sokeri ja vesi. Kypsennä ne vesihautteessa, kunnes keltuainen on kypsää. Silloin seos on vaaleaa, kuohkeaa vaahtoa eikä se maistu raa'alle kananmunalle (75 asteista). Jäähdytä nopeasti laittamalla kulho suurempaan astiaan jossa on jääpaloja tai kylmää vettä. Vatkaa kerma ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaismassan joukkoon salmiakkiuute sekä vaahdotettu kerma. Tarkista maku. Kaada jäädyke vuokaan/vuokiin ja pakasta.

Vinkki: Apteekin salmiakki mixeriä löytyy hyvin varustetuista apteekeista tai se voi olla apteekin tilaustuote!

Tervasiirappi:

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl tervasnapsia

Sekoita aineet kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä hieman  siirappimaiseksi. Huom! siirappi paksunee hieman jäähtyessään, joten varo keittämästä liian kauan!