1246480007_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään testasin turkinpippurimarenkeja. Ohjeen bongasin Open Cafè:sta, mutta tein ohjeen puolikkaana ja lisäsin siihen "varmuuden vuoksi" vielä vähän turkinpippureita Kieli ulkona Tällä ohjeella tulee pellillinen marenkeja (n.20 kpl)

  • 3 valkuaista
  • 3 dl tomusokeria
  • ½ dl turkinpippureita (Laitoin noin 1 dl)
  • 1 tl omena-viinietikkaa (käytin tähän vaaleaa balsamicoa, kun en viitsinyt näitä varten omena-viinietikkaa ostaa)

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaisia sekä 1 dl sokeria n. 2 min ajan. Lisää loput sokerista ja vatkaa n. 8 min. Lisää etikka ja vatkaa vielä hetki. Lisää turkinpippurirouhe ja laita massa pursotinpussiin. Pursota marengista tähtityllalla ruusukkeita leivinpaperin päälle. Paista 75 asteessa n. 2½  tuntia. Minä pidin vähän yli 3 h kun tuntuivat vielä hieman tahmeilla 2½ h jälkeen.