Tänään testasin turkinpippurimarenkeja. Ohjeen bongasin Open Cafè:sta, mutta tein ohjeen puolikkaana ja lisäsin siihen "varmuuden vuoksi" vielä vähän turkinpippureita Tällä ohjeella tulee pellillinen marenkeja (n.20 kpl)
-
3 valkuaista
-
3 dl tomusokeria
-
½ dl turkinpippureita (Laitoin noin 1 dl)
-
1 tl omena-viinietikkaa (käytin tähän vaaleaa balsamicoa, kun en viitsinyt näitä varten omena-viinietikkaa ostaa)
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaisia sekä 1 dl sokeria n. 2 min ajan. Lisää loput sokerista ja vatkaa n. 8 min. Lisää etikka ja vatkaa vielä hetki. Lisää turkinpippurirouhe ja laita massa pursotinpussiin. Pursota marengista tähtityllalla ruusukkeita leivinpaperin päälle. Paista 75 asteessa n. 2½ tuntia. Minä pidin vähän yli 3 h kun tuntuivat vielä hieman tahmeilla 2½ h jälkeen.
Kommentit