1247214937_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Avomieheni vei tämän tortun tänään työpaikalle kesälomalle jäämisen kunniaksi. (Kivoja "tekosyitä" että pääsee leipomaan Silmänisku). Sain aika hyvät vihjeet mitä tällä kertaa toivottiin kahvipöytään. Valiolta sitten nappasin tämän ohjeen. Oli kuulemma hyvää.

Pohja:

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 3 dl ruokakermaa
  • 1½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 sitruunan mehu (n.1 dl)
  • 1 sitruunan kuori
  • lisäsin myös vähän vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (25 cm) pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada täyte vuokaan. Kypsennä sitruunatorttua 200 asteessa noin 25 min. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Tähän laitoin koristeeksi säilykepersikkaa (toiveesta) sekä sitruunamelissaa. Avomieheni halusi tarjota sitruunatortun kanssa vielä vaniljakastiketta.