1248433837_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tätä kakkua maistellaan tänään appiukkoni 50-vuotis juhlissa. Ohje löytyi Ullan Elämä makeaksi blogista, tosin muutin sitä hieman.

Pohja:

  • 8 viipaletta ruisvuokaleipää
  • n. 75 g voita

Täyte:

  • 300 g kylmäsavulohta
  • 400 g ruohosipulituorejuustoa
  • 3 dl majoneesia
  • 2 dl kurkkua
  • n. 5 rkl ruohosipulia
  • tilli silppua
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 6 liivatelehteä
  • valkopippuria

Leikkaa leivistä reunat pois. Soseuta leivät ja sulatettu voi hienoksi muruksi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24cm) ja nosta jääkaappiin. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja majoneesi. Lisää suikaloitu kylmäsavulohi, kurkku pieninä kuutioina, ruohosipuli sekä tillisilppu ja valkopippuria. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivatteet ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään n. 4 tunniksi. Irrota vuoka varovasti ja koristele kakku haluamallasi tavalla.

1248433900_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristeeksi laitoin kurkku lastuja, herneenversoja, kananmuna lohkoja, kirsikkatomaatteja sekä kylmäsavulohta ja tilliä.