Tätä kakkua maistellaan tänään appiukkoni 50-vuotis juhlissa. Ohje löytyi Ullan Elämä makeaksi blogista, tosin muutin sitä hieman.
Pohja:
- 8 viipaletta ruisvuokaleipää
- n. 75 g voita
Täyte:
- 300 g kylmäsavulohta
- 400 g ruohosipulituorejuustoa
- 3 dl majoneesia
- 2 dl kurkkua
- n. 5 rkl ruohosipulia
- tilli silppua
- 4 rkl sitruunamehua
- 6 liivatelehteä
- valkopippuria
Leikkaa leivistä reunat pois. Soseuta leivät ja sulatettu voi hienoksi muruksi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (24cm) ja nosta jääkaappiin. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja majoneesi. Lisää suikaloitu kylmäsavulohi, kurkku pieninä kuutioina, ruohosipuli sekä tillisilppu ja valkopippuria. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivatteet ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään n. 4 tunniksi. Irrota vuoka varovasti ja koristele kakku haluamallasi tavalla.
Koristeeksi laitoin kurkku lastuja, herneenversoja, kananmuna lohkoja, kirsikkatomaatteja sekä kylmäsavulohta ja tilliä.
Kommentit