1243446367_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä kakku matkasi poikakaverini työpaikalle. Heillä on ollut todella reipas työssäoppija, joka on nyt viimeistä viikkoa töissä. Työkaverit halusivat tarjota hänelle kakkua kiitoksena hyvin menneestä harjoittelusta. Minulle annettiin melko vapaat kädet kakun suhteen. Halusin kokeilla jotain uutta, ja koska työssäoppija pitää salmiakista/lakritsista pääsin viimein testaamaan tätä kakkua. Olen itse hulluna salmiakkiin, joten tätä ei ollut mitenkään vastenmielistä tehdä Kieli ulkona 

Pohja:

  • 1 pkt (175g) kaurakeksejä
  • n. 85 g voita sulatettuna

Täyte:

  • 1 pss Turkinpippurirouhetta
  • 200g tuorejuustoa
  • hieman vaniljasokeria
  • 5 dl Flora vispiä
  • 5 liivatetta
  • 200 g tummaa suklaata

Murskaa keksit ja sekoita ne voisulaan. Taputtele keksi-voiseos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi.

Valmista täyte. Laita puolet turkinpippurirouheesta likoamaan noin 1 dl lämmintä vettä. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi pehmeäksi vaahdoksi ja laita hetkeksi kylmään. Sulata tumma suklaa, anna jäähtyä hetki ja sekoita se tuorejuuston sekä vaniljasokerin sekaan. Lisää massaan loput turkinpippurirouheesta. Kuumenna vesi, jossa turkinpippurit olivat ja sulata liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki ja kaada liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massan joukkoon. Lisää lopuksi Flora vispi vaahto. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla ja herkuttele.

Ohjeen bongasin Pienen kakkupuodin blogista.

1243446470_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243446544_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pähkäilin illalla kuinka kakun aamulla koristelisin. Niimpä tein muutaman testin. Piirsin leivinpaperille irtopohjavuoan kokoisen ympyrän ja kokeilin sen päälle erilaisia kuvioita karkeista. Koristeena käytin Turkinpippuri salmiakkisekoitus karkkeja sekä Halvan pieniä vinoneliöitä.

1243446696_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243446617_img-d41d8cd98f00b204e9800998e