Leipasin viikonloppuna vieraille tarjottavaksi unelmatortun. Kääretorttua en ole tehnyt piiitkään aikaan, joten ajattelin, että vaihteeksi vois tortun tehdä. Niinhän siinä sitten taas kävi, että kääretortun pinta jäi kiinni leivinpaperiin.  Nolostunut Onneksi maku oli kuitenkin ihan hyvä.  Tällä ohjeella tehty unelmatorttu on gluteeniton ja laktoositon, jos käyttää laktoositonta margariinia!

Pohja:

  • 3 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan. "Nostele" vaahto ja jauhot varovasti sekaisin esim. nuolijan avulla. Kaada taikina leivinpaperille, levitä tasaiseksi ja paista 225 asteessa noin 7 min. Kumoa kypsä kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Täyte:

  • 75 g margariinia
  • reilu 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna

Ota margariini ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön lämpenemään. Vatkaa margariini ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja kääri torttu rullalle.