Anoppilassa olen syönyt joskus kasvissosekeittoa, mihin on lopuksi lisätty paistettuja broiskusuikaleita. Hyväähän se on ja normaalisti kasvisruokaa välttelevä avomiehenikin tykkää tästä. Tällä ohjeella tulee aika iso annos keittoa, meillä kun se tahtoo yleensä loppua kesken. 

  • 1½ l vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 3 sipulia (n. 180 g) 
  • 6 porkkanaa (n. 650 g)
  • 1 palsternakka (n. 200 g)
  • 6 perunaa (n. 500 g)
  • 1 rkl currya
  • 3 rkl öljyä
  • reilu 1 dl kermaa
  •  suolaa ja valkopippuria
  • 800g hunajamarinoituja broilerisuikaleita

Kuori ja paloittele kasvikset. Freesaa (kuullota) niitä öljyssä pannulla 5-10 min. Lisää kasvisten joukkoon curry ja freesaa vielä hetki. Curry on öljyliukoinen mauste, joten sen aromit tulevat paremmin esille jos sitä käyttää hetken pannulla. Varo kuitenkin polttamasta sitä, silloin mausta voi tulla kitkerä. Kiehauta vesi sekä kanaliemikuutiot. Lisää joukkoon kasvikset ja keitä kypsiksi. Kun kasvikset ovat pehmeitä kaada osa keitinvedestä toiseen astiaan talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella ja lisää nestettä, kunnes keitto on sopivan paksuista. Lisää kerma ja mausta keitto suolalla sekä pippurilla. Kypsennä broiskusuikaleet paistinpannulla. Valuta enin rasva pois ja kippaa broiskut keiton sekaan. VINKKI: Aura-juusto sopii myös hyvin keiton kanssa.