1998393.jpg

Tässä vielä työkaverini tytön ristiäisiin tekemäni täytekakut. En ole viitsinyt kuvaa aiemmin julkaista, kun en ollut pyytänyt lupaa nimen julkaisuun.

Tein juhliin kaksi samanlaista kakkua. Kakuissa oli 6 munan suklaakakkupohja (kaakaojauheella tehty). Kostutukseen käytin reilu 2 dl maitoa per kakku. Täytteenä oli valkosuklaamoussea ja paseerattuja vadelmia. Kakun päällystin ohuella kerroksella suklaakreemiä. Kuorrutuksen tein taloussuklaalla johon sekoitin huoneenlämpöistä rypsiöljyä (n. ½ dl öljyä / 250 g suklaata). Kakun päälle spritsasin taloussuklaalla neidin nimen. Kukat on marsipaania, jotka maalasin Wiltonin tiivistemäisillä elintarvikeväreillä. Ja kukkien pintaan tietty helmiäissraytä :D Taas on kuva otettu illalla hämärän aikaan, siitä syystä kukat näyttää ihan erivärisiltä kuin mitä ne olivat!

Valkosuklaamousse:

Tämä määrä riitti molempien kakkujen täytteeksi.

  • 1 tl Maizenaa
  • 2 rkl smetanaa
  • 4 kananmunaa
  • 3 rkl sokeria
  • 5 cl jotain viinaa
  • 450 g valkosuklaata
  • 2 liivatetta
  • 5 dl kuohukermaa

Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Sekoita keskenään maizena, smetana, munat ja sokeri. Kypsennä seos varovasti vesihauteessa. Seos on kypsää, kun se on saostunut ja massa ei maistu enää raa'alle kananmunalle. Lisää viina ja jäähdytä nopeasti esim. laittamalla kulho jääveteen. Sulata suklaa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Liota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita jäähtyneeseen "munamassaan" ensin valkosuklaa, sitten liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen. Laita mousse kylmään hyytymään mielellään seuraavaan päivään asti.

Suklaakreemi:

Tämä ohje riitti just kahden kakun ohueen päällystykseen. Mut ei sitä musta enempää tartte niihin laittaa. Jos kreemiin ei sekoita suklaata kannattaa tämä määrä laskea varulta yhteen tai puoleentoista kakkuun, ni eipähän lopu kesken :D Kylläpäs mä annan taas selkeitä ohjeita :D

Tän kreemin laitoin suklaakuorrutuksen alle, jotta lopputulos olisi tasaisempi. Varsinkin kakun reunojen tasoittaminen kreemillä kannattaa. Konditoriakurssilla meille sanottiin, että kreemi säilyisi huoneenlämmössä 1 viikon ! Minä tein sen kyllä vasta edellisenä päivänä. Mitäpä sitä suotta kotioloissa jemmailemaan.

  • 250 g kasvismargariinia tai puolet margariinia/puolet voita (minä tein pelkkään margariiniin)
  • 1 dl vettä
  • 63 g sokeria

Ota margariini ajoissa huoneenlämpöön, jotta se pehmenee. Kiehauta vesi ja lisää siihen sokeri. Anna jäähtyä. Vaahdota margariini ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen sokeriliemi pienissä erissä, koko ajan sekoittaen. Kreemin voi maustaa tässä vaiheessa esim. vaniljasokerilla. Peitä kreemi hyvin esim. kelmulla. Kreemiä kannattaa notkistaa hieman sekoittamalla sitä ennen kuin käytät sitä.

Sulatin kreemiin seuraavana päivänä hieman tummaa suklaata, niin sain siihen suklaan maun. Jos laitat kreemiin sulatettua suklaata, anna sen jäähtyä hieman ennen kuin kaadat sen kreemin joukkoon.

Huom! Jos kreemipäällysteisen kakun päälle tekee suklaakuorrutteen on suklaan lämpötila melko tarkka... Optimaalinen lämpötila suklaalle on  n. 42 astetta. Liian kylmä suklaa jähmettyy nopeasti ja kakun reunaan jää valumajäljet. Jos suklaa on liian kuumaa niin kreemi pian sulaa. Pähkäilin omassa pienessä päässäni, että suklaakuorrutus kannattaa varmaan laittaa kakun päälle pian sen täyttämisen jälkeen. Nimittäin jos täytettyä kakkua pitää välillä kauan kylmässä, niin kakun pinnasta tulee kylmä ja suklaa jähmettyy liian nopsaan. 

Oi voi lueskelin tässä juuri laatimaani ohjeistusta ja mietin että saakohan siitä tolkkua??? Pahoittelen, olen huono selittämään asioita mutta ei muuta kun kysytte jos joku jäi epäselväksi.. koitan sitten parhaani mukaan selittää :D Noh, suklaakakut osasta löytyy muutama kuva ja ohjeet vielä sen suklaakuorrutteen tekemisestä.