1813799.jpg

Lueskelin vapaapäiväni iloksi vanhoja ruokalehtiä ja bongasin Glorian ruoka & viini lehdestä tämän ihastuttavan reseptin. Ohjeella tulee noin 18 palaa brownieta.

  • 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 70 %)
  • 200 g suolatonta voita
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

Tuorejuustotäyte:

  • 400 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa (laitoin tähän ihan suosioilla 15 % tuorejuustoa, eiköhän tuo ole aika kaloripommi muutenkin)
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 2 kananmunaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele leivinpaperi voilla ja laita se 20 cm x 30 cm kokoiseen uunivuokaan.

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi venhäjauhot taikinaan ja sekoita.

Sekoita tuorejuustotäytteen aineet keskenään.

Levitä 3/4 suklaataikinasta vuokaan. Levitä tuorejuustoseos taikinan päälle. Lisää loppu suklaataikina tuorejuuston päälle. Tee taikinan pintaan veitsellä marmorikuvio. Paista uunin keskitasolla 35-45 min. Brownie saa jäädä hieman tahmeaksi. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Tarjoa tuoreiden hedelmien, marjojen tai vaniljajäätelön kanssa. Kannattaa lämmittää brownieta hieman ennen kuin laittaa sen tarjolle.

1813805.jpg

Oli kyllä herkullista ja täyttä tavaraa! Ei tosiaan mikään diettiherkku...