1824921.jpg

Melonikukan tekemiseen tarvitaan kiinteä vesimeloni, joka ei ole liian kypsä. Kaupassa kypsyyttä voi testata kopauttamalla kevyesti melonia, jolloin se pitää kumakan äänen. Yhdestä melonista saa tehtyä pari kukkaa ja siitä jää myös syötävää.

Tee meloniin ensin pari pientä reikää, jotka poistavat pintajännityksen, eikä meloni halkea. Kuori meloni. Kuorta saa leikata aika paksuja siivuja, eikä pinnan tarvitse olla tasainen. 

1824922.jpg

Halkaise meloni ja hahmottele melonin keskelle kukan keskusta ja terälehdet. Jos tahdot, että keskusta erottuu selkeämmin, niin koverra sitä hieman ympäriltä. 

1824929.jpg  

Kaiverra terälehtien välissä oleva hedelmäliha varovasti pois, jotta saat terälehdet "nousemaan ylös".  Muotoile veitsen kärjellä uudet terälehdet edellisen kerroksen väliin ja kaiverra taas hedelmäliha pois. Jatka näin, kunnes kukka on haluamasi kokoinen.

1824936.jpg

Lopuksi meloniin voi tuoda vähän elävyyttä kaivertamalla terälehtiin lovia. Viimeistely onnistuu paremmin jos teet terälehdistä paksuhkoja.