1656419.jpg

  • 200 g kurkkua
  • 200 g maustamatonta turkkilaista jogurttia (partaukko jogurtti :D )
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½ rkl vaaleaa balsamicoa
  • 2 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus valkopippuria
  • tilkka oliiviöljyä

Raasta kurkku mahdollisimman ohueksi suikaileiksi. Lisää sen joukkoon ripaus suolaa ja laita se valumaan siivilään, jossa on ohut puhdas puuvillakangas. Anna valua vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään vaikka seuraavaan päivään.

Purista kunnolla nesteet kurkusta ja sekoita se jogurtin joukkoon. Lorauta joukkoon tilkka oliiviöljyä. Mausta valkosipulilla, balsamicolla, sokerilla, suolalla ja valkopippurilla. Tarkista maku. Anna maustua vielä hetki jääkaapissa ja tarjoa kylmänä kastikkeena esim. grillatun lihan kanssa.

1656205.jpg 

Meillä sitä syötiin tällä kertaa paístetun broilerin ja uuniperunoiden kera.