1628425.jpg

Olen jo pitkään haaveillut Dooley's kakusta, kun olen niitä niin monessa blogissa nähnyt. Nyt pääsin viimein itse kokeilemaan sitä. Ikävän näköisesti oli yön aikana marmorikuvio levinnyt! Käytin Ohoj kinuskikastiketta koristelussa. Onko teillä kokemuksia jostain muusta kinuskikastikkeesta, leviääkö ne?

Onneksi kakku oli kuitenkin hyvää vaikka ulkonäkö vähän olikin kärsinyt!

Pohja:

  • 150 g kaurakeksejä
  • 75 g voita sulatettuna

Täyte:

  • 5 liivatetta
  • 1 dl Dooley's likööriä
  • 250 g mascarponea tai muuta tuorejuustoa
  • 5 dl  kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele kevyesti keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin. 

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 min.  Vatkaa kerma + tomusokeri ja vaahdoksi. Sekoita mascarponen joukkoon vaniljasokeri ja kermavaahto. Purista liivatteet kuiviksi ja sulata ne kiehuvaan dooley'siin. Anna jäähtyä hetki ja lisää liivate tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä. Jos haluat marmoroida pinnan kinuskikastikkeella tee se ennen kuin massa on hyytynyt.