1656194.jpg

Dooley's jäädykettä, kaupan kinuskikastiketta ja suklaalehtiä

Kääretorttu:

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja 
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita keskenään vehnä - ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja sekoita varovasti nuolijalla. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe siivilän läpi ja sekoita varovasti. Laita taikinat pursotinpusseihin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille raitoja vuorotellen kumpaakin väriä. Paista uunin keskitasolla 7- 10 min.

1656442.jpg

Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria ja kumoa kääretorttu siihen. Irrota varovasti alustana ollut leivinpaperi ja anna jäähtyä.

Dooley's jäädyke:

  • 3 keltuaista
  • 75 g sokeria
  • ½ dl vettä
  • 1,75 dl kuohukermaa
  • n. 1½ dl maustamatonta jogurttia
  • 20 g tomusokeria
  • 3/4 dl Dooley's likööriä

Sekoita keltuaiset, sokeri ja vesi. Kypsennä ne vesihautteessa, kunnes keltuainen on kypsää. Silloin seos on vaaleaa vaahtoa eikä se maistu raa'alle kananmunalle (75 asteista). Jäähdytä nopeasti laittamalla kulho suurempaan astiaan jossa on jääpaloja tai kylmää vettä. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita keltuaismassan joukkoon jogurtti, vaahdotettu kerma sekä Dooley's. Tarkista maku.

1656433.jpg1656435.jpg

Vuoraa vuoka kääretorttupaloilla ja kaada Dooley's massa siihen. Leikkaa kääretortusta kansi vuoalle. Kelmuta hyvin ja pakasta. 

1656201.jpg

Tässä vielä kuva valmiista kumotusta jäädykkeestä.