1570847.jpg

  • 6 keltuaista
  • 150 g sokeria
  • 1 dl vettä
  • 5 dl (laktoositonta) vipsikermaa
  • 100 g tomusokeria
  • n. 1,5 dl terva snapsia

Kypsennä keltuaiset, vesi ja sokeri vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Tarkista välillä ettei alemmassa kattilassa oleva vesi kiehu (muuten kananmuna kypsyy liian nopeasti ja siitä voi tulla munakokkelia :D ).

Keltuainen on kypsää, kun seos on paksuuntunut eikä se enää maistu raa'alle kananmunalle. Jos omistat lämpötilamittarin niin seos on 75 asteista.  

1570851.jpg

Jäähdytä seos nopeasti laittamalla kulho esim. altaaseen jossa on kylmää vettä.

Vatkaa kerma ja tomusokeri löysähkösi vaahdoksi. Lisää jäähtyneeseen keltuais-sokerivaahtoon ensin terva snapsi ja sitten kermavaahto kevyesti sekoittaen. Laita massa annosvuokiin tai isompaan vuokaan ja pakasta.    

Ohjeesta tulee 3 Tupperin silikonivuoallista tervaparfaitia.

1570843.jpg