1432295.jpg

Testing, testing... taas teki mieli testata jotain uutta. Olen jo jonkun aikaa halunnut kokeilla sokerikoristeita ja nyt vihdoin sain sen aikaiseksi :) Koristeet sopii monien jälkiruokien viimeistelyyn.

Sokeriliemi:

  • 125g sokeria
  • reilu desi vettä

Keitä sokerilientä sekoittamatta, kunnes se on kauniin kullan värinen (jos omistat sokerilämpömittarin, kuumenna 160 asteiseksi). Sivele kattilan reunoja märällä siveltimellä kiteiden muodostumisen estämiseksi.

Kun liemi on sopivan värinen (160 astetta) kasta kattilan pohja nopeasti kylmään veteen, jotta sokeri ei kuumene liikaa. Kasta lusikan kärki sokeriliemeen. Nosta leivinpaperin päälle ja taiteile valuvasta sokerista kuvioita. Anna jähmettyä.

Sokerikori

1432304.jpg

Öljyä kevyesti muotin pinta. Suuri metallikauha on hyvä muotti, mutta näytti onnistuvan keraamisen jälkiruokakulhonkin päällä.

Valuta sokerinauhaa ristiin rastiin kulhon päällä. Anna jäähmettyä ja pyöräytä varovasti irti muotista.

1432299.jpg

Tästä tulisi näyttävä jälkiruoka, kun laittaa korin sisään jäätelöpallon ja tuoreita marjoja tai hedelmiä.