Tilasin Ullan unelmasta glukoosia ja pääsinkin koikeilemaan muovailusuklaata ystävänpäiväkakun koristeisiin. Tässä suklaan ohje ja kuvia:

Muovailusuklaa:

  • 100 g suklaata
  • 50 g glukoosia

Sulata suklaa ja sekoita se glukoosin kanssa. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin kovenemaan. Massan luvataan säilyvän jääkaaapissa 1-2 vk.

 1294582.jpg  1294600.jpg

Muovailusuklaa jämähti nopeasti jääkaapissa ja pääsin kokeilemaan miten se käyttäytyy. Koristeita muovaillessa massasta "irtosi" rasvaa käsiini niin, että ne oli hetken päästä kuin öljytyt. En tiedä olisiko muovailusuklaan pitänyt antaa olla jääkaapissa kauemmin (vaikka se oli jo kova) tai vaikuttiko rakenteeseen se,että tein ohjeen mukaisen määrän massaa, mutta jaoin sen niin,että tein puolesta valkosuklaa-ja puolesta maitosuklaamassa? Onko kellään kokemuksia tai tietoa mistä se voi johtua? "Korjasin asian" kuitenkin taputtelemalla käsiini maizenaa niin sain koristeita tehtyä. 

Tässä lopputulos. Kuva on otettu jo kakun päältä kun unohdin kuvata niitä pelkkiä ruusuja :)

1294599.jpg