915536.jpg

10 hengelle

  • 100g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • ½ dl tilliä hienonnettuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 300g lämminsavulohta ruodottomana
  • 6 liivatetta
  • 2 rkl sitruunamehua

Koristeeksi:

  • 1 dl kylmäsavulohta (suikaloituna)
  • ruohosipulia

Sekoita tuorejuusto, kermaviili ja ranskankerma. Sekoita ruohosipuli, tilli, mausteet sekä hienonnettu kala joukkoon. Sulata liivatteet sitruunamehuun ja lisää joukkoon. Huuhtele vuoka kylmällä vedellä ja pane hyytelö vuokaan. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Kasta vuoka kuumassa vedessä ja kumoa. Koristele kylmäsavulohella ja ruohosipulilla. Ohje Maija Silvennoisen kirjasta.