Kondensoitu maito eli tiivistemaito on säilyketölkissä olevaa keitettyä maitoa, johon on lisätty runsaasti sokeria. Rasvaa maidossa on 8%. Maitoa löytyy ainakin etnisistä elintarvikekaupoista, 397 g purkeissa. Maito sopii leivontaan, jälkiruokiin ja jälkiruokakastikkeisiin.

Tiivistemaidosta saa helposti todella hyvää toffeekastiketta. Poista purkista etiketit ja laita purkki veteen kiehumaan, niin että se peittyy kokonaan. Tunnin keittämisellä syntyy vaaleaa toffeekastiketta ja 3 tunnissa kolakastiketta. Itse keitin purkkia 1½ - 2 tuntia (kauempaa ei avomies malttanut odottaa :) ) ja nautimme vaniljajäätelön kanssa. Hyvää oli!

Muut kakut osassa on limetortun ohje, jossa on käytetty tiivistemaitoa. Laittakaahan tulemaan omia respetejänne tiivistemaidon käytöstä!

2052065.jpg

Tässä kuva maidosta, jota on keitetty reilut kaksi tuntia.