915555.jpg

Kakkupohja:

  • 150 g kaurakeksejä
  • 75 g sulatettua margariinia

Täyte:

  • 175 g tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 150 g valkosuklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 5 liivatetta
  • ½ dl ananasmehua
  • 2 dl kuohukermaa

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Pane keksit tehosekoittimeen tai muovipussiin ja murenna ne. Lisää sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle.

Pane liivatteet runsaaseen kylmään veteen 5 minuutiksi. Puserra niistä vesi pois ja liota ne kuumaan mehuun. Sulata suklaa varavasti vesihauteessa tai mikrossa. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, liivateseos, puolet sokerista, vaniljasokeri sekä sulatettu valkosuklaa kulhossa. Vatkaa kerma ja loput sokerista vaahdoksi. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto seokseen ensin vatkattu kerma ja sitten valkuaisvaahto varavasti sekoittaen. Kaada seos irtopohjavuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele.