Joulukalenterin neljännen luukun takaa paljastuu voileipäkakku kinkku täytteellä.

Tämän kakun tein myös ystäväni kolmekymppisille lahjaksi.

Tässä ohje:

  • 3 pakettia paahtoleipää
  • kasvislientä jäähdytettynä (n.3 dl)

         Täyte:

  • 900 g palvikinkkua
  • 340g majoneesia esim. Hellmann's
  • vajaa purkillinen Creme Fraichea
  • persiljaa
  • Dijon - sinappia
  • suolaa, pippuria, tabascoa

        Päälle:

  • 2 rasiaa (á 200 g) maustettua tuorejuustoa
  • tilkka kermaa notkistamaan tuorejuuston

       Koristeeksi:

  • palvikinkkua, kurkkua, viinirypäleitä ja persiljaa.

 

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.

Valmista täyte. Leikkaa palvikinkku pieniksi suikaleiksi ja hienonna persilja. Lisää majoneesi ja creme fraiche. Mausta Dijon-sinapilla, suolalla, pippurilla ja tabacolla. Huom! Maustamisen kanssa saa olla varovainen. Dijon-sinappi on todella voimakasta, joten sitä kannattaa lisätä vähän kerrallaan. Täytteen ainekset sisältävät jo valmiiksi suolaa, sen kanssa myös tarkkana.

Laita paahtoleipäsiivuja tarjoilualustalle, kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä ja levitä 1/3 täytteestä leipien päälle. Jatka samalla tavalla kaksi seuraavaa kerrosta. Sitten vielä kakun pintaan paahtoleipiä, kostutus, märkä voipaperi kakun päälle ja yön yli jääkaappiin vetäytymään.

Poista voipaperi :) ja tasoita kakun reunoja tarvittaessa hieman sahanteräveitsellä. Kakkua voi myös muotoilla kevyesti käsin painamalla esim. jos pinta on epätasainen. Sekoita tuorejuuston tilkka kermaa ja kuorruta kakku. Koristele haluamallasi tavalla.