Tämä kakku lähti kiitoksena hyvistä kaupoista
Koristeena reilusti sokerihelmiä sekä marsipaaniruusu.
Samalla leivoin porkkanaleivoksia kotiin ja mieheni työpaikalle kahvipöytään.
Tässä hyvä ohje porkkanaleivoksiin: (ohjeen olen saanut entiseltä työkaveriltani)
- 200 g kananmunia
- 340 g sokeria
- 225 g voi-öljyä
- 260 g vehnäjauhoja
- 5 g suolaa
- 5 g leivinjauhetta
- 4 g soodaa
- 5 g kanelia + laitoin vähän inkivääriä
- 300 g porkkanaraastetta
Kuorrutus:
- 100 g sulatejuustoa
- 150 g tomusokeria
- 50 g pehmeää voita
- 5 g vaniljasokeria
Tein tämän ohjeen tuplana. Sillä sain tehtyä ison kakun ja 21 kpl leivoksia.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu, jäähtynyt voi-öljy. Seuraavaksi massaan lisätään mausteet, nostatusaineet ja vehnäjauhot. Massaan lisätään lopuksi porkkanaraaste ja se sekoitetaan tasaiseksi. Paista muffinit 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Porkkanakakku paistetaan 175 asteessa n.50 minuuttia. Anna jäähtyä.
Muffinit uunissa..
Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Kuorruta kakku ja muffinit juustokuorrutteella. Koristele haluamallasi tavalla esim. mantelirouheella, marsipaaniporkkanoilla tai sokerihelmillä.
Kommentit