Tämä kakku lähti kiitoksena hyvistä kaupoista

Koristeena reilusti sokerihelmiä sekä marsipaaniruusu.

Samalla leivoin porkkanaleivoksia kotiin ja mieheni työpaikalle kahvipöytään.

Tässä hyvä ohje porkkanaleivoksiin: (ohjeen olen saanut entiseltä työkaveriltani)

  • 200 g kananmunia
  • 340 g sokeria
  • 225 g voi-öljyä
  • 260 g vehnäjauhoja
  • 5 g suolaa
  • 5 g leivinjauhetta
  • 4 g soodaa
  • 5 g kanelia + laitoin vähän inkivääriä
  • 300 g porkkanaraastetta

Kuorrutus:

  • 100 g sulatejuustoa
  • 150 g tomusokeria
  • 50 g pehmeää voita
  • 5 g vaniljasokeria

Tein tämän ohjeen tuplana. Sillä sain tehtyä ison kakun ja 21 kpl leivoksia.

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu, jäähtynyt voi-öljy. Seuraavaksi massaan lisätään mausteet, nostatusaineet ja vehnäjauhot. Massaan lisätään lopuksi porkkanaraaste ja se sekoitetaan tasaiseksi. Paista muffinit 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Porkkanakakku paistetaan 175 asteessa n.50 minuuttia. Anna jäähtyä.

Muffinit uunissa..

Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Kuorruta kakku ja muffinit juustokuorrutteella. Koristele haluamallasi tavalla esim. mantelirouheella, marsipaaniporkkanoilla tai sokerihelmillä.